Reeds eeuwenlang wordt er in de streek van Poperinge hop geteeld. Deze toch wel bijzondere teelt bepaalt sterk het landschap van Poperinge en omstreken. Hopscheuten zijn de jonge uitlopers van hopplanten. Onze Poperingse hopscheuten zijn erg gegeerd bij topchefs en fijnproevers. De unieke smaak, het exclusieve karakter, het intensieve handwerk,… Houblonesse is er in geslaagd om die karakteristieken terug te brengen in haar eigen ambachtelijke steekproducten op basis van hopscheuten.
Het plukken van de scheuten is een intensief en tijdrovend werk dat handmatig en met veel zorg uitgevoerd wordt. Sowepo is er in geslaagd om hopscheuten te verwerken in verschillende producten. Om die reden en door hun korte oogstperiode worden hopscheuten wel eens ’s werelds meest exclusieve en duurste groente ter wereld genoemd. Dankzij Houblonesse is het mogelijk om het ganse jaar door te genieten van de zuivere, nootachtige smaak van hopscheuten.
Voor meer informatie over hopscheuten kunt u een kijkje nemen op www.dewitteranke.be en op www.hopscheuten.be.